21.01.2006

Karnabahar Çorbası


Yurtta geçen yıllardan sonra evde kalmaya başladığım ilk günlerde yemek yapma konusunda bayağı acemiydim. Anneme yaptığı yemeklerin tariflerini sormuş, onları bir ajandaya yazmıştım. Evdeki eski Sofra dergilerinden de beğendiğim yemekleri defterime geçirmiştim. Karnabahar çorbası Sofra dergisinde görüp uyguladığım bir tarif, derginin sayısını ve yılını yazmamışım ajandama. Soğuk kış günlerinde hep aynı çorbaları pişirmekten bıktıysanız değişiklik olsun diye deneyebilirsiniz.
Malzemeler (6 kişi için)
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 avuç arpa şehriye (ben koymadım)
  • tereyağ, sıvıyağ
  • tuz ve kırmızıbiber
  • orijinalinde yok ama ben 1 bardak süt de kullandım

Karnabaharı yıkayıp tuzlu suda diriliğini yitirmeyecek şekilde haşlayalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tencerede unu hafifçe sarartalım. Haşlama suyunun birazını ve haşlanmış karnabarların yarısını tencereye ekleyelim. Karışımı karıştıcıdan (blender) geçirelim, sütünü ve tuzu ekleyelim. Kaynamaya bırakalım. (tarifte bu aşamada arpa şehriye ilave ediliyor) İstediğimiz kıvamı yakaladığımızda,kalan karnabaharları küçük küçük doğrayıp çorbamıza ilave edelim. Bir tavada tereyağını kızdırıp kırmızı biberle karıştıralım ve çorbamızın üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu site gitikçe güzelleşmeye başladı.ışıl hanım elinize sağlık çorba güzel görünüyor.Fotoğrafları hangi makineyle çekiyorsunuz. Çekimler de çok güzel. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Tadi henuz bilemiyorum ama sunus mukemmel. Resmi sanat eseri olarak duvara asilacak cinsten. Bir ebru ustaninin eli deymiscesine...
Tamer

Elif dedi ki...

Tamer'in yorumlarina katilmamak icten degil:) muthis gorunuyor. Karnibahari cok severim ama corbasini hic icmedim. Ellerine saglik isilcigim...

Fatma dedi ki...

Lisede yatılı okumuştum. Malesef tahmin edeceğiniz gibi yemekleri genelde çok kötü olurdu. Özellikle bu gibi sebze yemeklerine karşı ( karnabahar, taze fasulye, ıspanak, vb.)çok fazla önyargım oluştu. Ancak çorban muhteşem görünüyor Işılcım. Sayende bu önyargıyı yıkıcam sanırım. Blender alır almaz bu çorbayı yapıcam.
Bu arada geçenlerde iş yerinde brokoli çorbası vardı. Bu da gayet güzeldi..Yapılışını bilmiyorum ama:(

Adsız dedi ki...

Valla ben yedim.. Hem de afiyetle böle..Lezizdi mmmmmm...Ellerine sağlık zuzu.. mucx
Şirin

isil dedi ki...

Fatmacim,
Brokoli corbasini evde yapiyorum, birgun yaptigimda fotografini cekip siteye koyarim canim. Guzel sozlerin icin tesekkur ederim. Senin de tariflerini bekliyorum.

Sibel dedi ki...

Karnabaharı ben de çok severim ama çorbasını bilmiyordum. Brokoli oluyorsa karnabahar neden olmasın ki:) Elinize sağlık, süslemesi de ayrıca çok güzel olmuş..

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on! picnic backpacks http://www.kodakdigitalcameradx3900.info Earphones for speaker mic Shaper 3 cellulite Could verify auditing tcpipclientsupport on domains Starting adipex United airline schedules spyware removal Lusesne rhinoplasty business cards various internet marketing Average penis size for asians Oprah's tv show Half adderall 5order cialis online mcse Vintage stock car racing association kentucky Can people with high blood pressure donate blood http://www.san-diego-cosmetic-dentistry.info