11.01.2006

Arnavut Ciğeri


Kurban bayramı için annemin hazırladığı arnavut ciğerinin fotoğrafını çektim. Annem gerçekten çok güzel yapar bu yemeği. İşte annemin ağzından arnavut ciğeri tarifi:
"Ciğeri iyice yıkayıp zarını soyuyoruz. Kuşbaşı doğruyoruz. Üzerine yeteri kadar toz kırmızı biber serpip karıştırıyoruz. Biberli ciğerleri una bulayıp kızgın zeytinyağında kısa süre (2-3 dakika) pişiriyoruz. Ciğerler uzun süre pişerse sertleşiyor. Piştikten sonra tuzunu serpiyoruz. Sumak ve maydanoz ile karıştırılmış soğan ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun"

4 yorum:

Elif dedi ki...

Mis gibi gorunuyor, sabah sabah cok canim cekti:(

isil dedi ki...

Oy canim, uzuldum bak buna. Sizin oralarda ciger satarlar mi, sen de yap.

Adsız dedi ki...

Ben bunun yapildigi aksam neredeydim ki? Deli miyim neyim bu cigeri birakip nerelere gittiysem? :( Tamer

Unknown dedi ki...

Fevkalade bir tarif, elinize saglik

Yaptik ve afiyetle yedik